Levanduľové sušienky
- 250 g špaldovej hladkej múky,
- 250 g špaldovej hladkej múky,
Na brownie vrstvu:1/2 hrnčeka celozrnnej špaldovej múky,5 PL kakaa/karobu,1/2 hrnčeka jablkového pyré,1/2 hrnčeka medu,2 vajcia,1 PL kokosového oleja,štipka prášku do pečiva,štipka morskej soli.
Na cheesecake vrstvu:250g gréckeho jogurtu,5 PL jemného tvarohu,2 PL medu/xylitolu,1 vajce,100g čerešní (prípadne iné ovocie),1 PL kúskov tmavej čokolády.V...
Postup:
Postup:
Najprv si namočíme rezance do studenej vody. Na panvici si zahrejeme kokosový a sezamový olej. Mrkvu si pokrájame na tenké pásiky, pór na krúžky a šalát na drobné kúsky.
Sypké suroviny navážime, pridáme mokré, dobre zamiešame - okrem čokolády, ak chceme mať dvojfarebné cesto. Alebo ju môžeme pridať do celého cesta - bábovka bude čisto čokoládová. Pre čokoholikov odporúčam poliať ešte čokoládovou polevou - kokosový olej, kakao, cukor.
Nič jednoduchšie. Špargľu obalíme v prosciutte a na panvici s rozpáleným kokosovým olejom ju opekáme dovtedy, kým prosciutto nebude pekne chrumkavé.
1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
1/2 šálky sterilizovaného hrášku, 1 avokádo olúpané a nakrájané na kocky, šťava z 1/2 limetky, 2 ČL extra panenského olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, 1 celozrnná bageta, 50 g kozieho syra, 4 PL jemného nízkotučného tvarohu, soľ a mleté čierne korenie, 1 lyžička čili vločiek (nemusí byť), 20 g čerstvej petržlenovej vňate.
Ovsené vločky pomelieme v mixéri, primiešame kávu, mleté orechy a premiešame.