Zapekaný baklažán s parmezánom

28.04.2020

Na 2 porcie potrebuješ:

  • 1 baklažán,
  • 1  vajce,
  • 50 g parmezánu,
  • 3 PL mrazenej kukurice,
  • 50 g Feta syru,
  • 2 PL olivový olej,
  • soľ.

Na paradajkovú polevu:

  • 5 PL paradajkovej passaty (alebo drvených paradajok),
  • 3 ks sušených paradajok v olivovom oleji (ak máte bez oleja, namočte ich hodinu pred prípravou),
  • 1/2 ČL prírodného trstinového cukru,
  • 1/2 ČL sušenej bazalky,
  • štipka soli a korenia.

Postup:

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Plech na pečenie si potrieme, alebo postriekame olivovým olejom vhodným na tepelnú úpravu. Pripravíme si najprv paradajkovú polevu. Všetky ingrediencie si rozmixujeme v mixéri. Do omáčky pridáme 3 PL kukurice a už nemixujeme, len zamiešame. Nastrúhame si parmezán. Rozšľaháme si vajíčko.

Baklažán si nakrájame na kolieska, osolíme ho, obalíme vo vajíčku a potom v parmezáne. Parmezánové baklažánové kolieska rozložíme na pripravený plech, polejeme ich paradajkovou polevou, navrch rozdrobíme Fetu a na záver ešte jemne postriekame olivovým olejom, prípadne potrieme olivovým olejom. Dáme do rúry zapiecť na 15 minút. Podávame teplé, len tak samotné, alebo s nejakým chutným zeleninovým šalátom. 

Dokonalá večera!

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.