Zapekaný baklažán s parmezánom
Na 2 porcie potrebuješ:
- 1 baklažán,
- 1 vajce,
- 50 g parmezánu,
- 3 PL mrazenej kukurice,
- 50 g Feta syru,
- 2 PL olivový olej,
- soľ.
Na paradajkovú polevu:
- 5 PL paradajkovej passaty (alebo drvených paradajok),
- 3 ks sušených paradajok v olivovom oleji (ak máte bez oleja, namočte ich hodinu pred prípravou),
- 1/2 ČL prírodného trstinového cukru,
- 1/2 ČL sušenej bazalky,
- štipka soli a korenia.
Postup:
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Plech na pečenie si potrieme, alebo postriekame olivovým olejom vhodným na tepelnú úpravu. Pripravíme si najprv paradajkovú polevu. Všetky ingrediencie si rozmixujeme v mixéri. Do omáčky pridáme 3 PL kukurice a už nemixujeme, len zamiešame. Nastrúhame si parmezán. Rozšľaháme si vajíčko.
Baklažán si nakrájame na kolieska, osolíme ho, obalíme vo vajíčku a potom v parmezáne. Parmezánové baklažánové kolieska rozložíme na pripravený plech, polejeme ich paradajkovou polevou, navrch rozdrobíme Fetu a na záver ešte jemne postriekame olivovým olejom, prípadne potrieme olivovým olejom. Dáme do rúry zapiecť na 15 minút. Podávame teplé, len tak samotné, alebo s nejakým chutným zeleninovým šalátom.
Dokonalá večera!
