Torta zo škoricových slimákov

28.04.2020

Potrebuješ:

  • 1 hrnček rastlinného mlieka (ja som použila ryžové),
  • 1/2 hrnčeka kokosového cukru,
  • 2 a 1/2 hrnčeka hladkej celozrnnej bio múky (ja som použila špaldovú),
  • 1 strúhané jablko,
  • šťava z 1/2 citrónu,
  • 2ČL prášku do pečiva,
  • 1/2 sáčku sušeného droždia,
  • soľ.

plnka:

  • 2PL kokosový cukor,
  • 2ČL mletá škorica,
  • 1 jablko,
  • 3PL maslo Ghee,
  • 1 vajíčko na potretie

posypanie:

  • 1ČL škorice,
  • 1PL Agáve.

Postup:

Mlieko, droždie, jablko na mesiačiky, cukor, citrón a soľ som vymixovala do kompaktnej tekutiny. V miske si preosejeme múku a prášok do pečiva a postupne vpracujeme vymixovanú mokrú zmes. Miesime asi 5 minút. Necháme na teplom mieste kysnúť vyše 30 minút.

Kým cesto kysne olúpeme 1 jablko, nastrúhame na kocky a dáme ho ohriať. Keď zmäkne, vymixueme ho na jablkové pyré. Po vykysnutí cesta si pomúčime poriadne pracovnú plochu a vyvaľkáme obdĺžnik o hrúbke asi 3 - 4 mm. Cesto potrieme najprv maslom Ghee, potom jablkovým pyré, posypeme mletou škoricou a kokosovým cukrom. Cesto pomaly rolujeme do rolády.

Roládu nakrájame na kúsky hrubé asi 1,5 - 2 cm. Tortovú formu jemne vymažeme maslom Ghee a naukladáme do nej nakrájané slimáčiky. Dáme na teplé miesto a necháme kysnúť ďalších 30 minút.

Po vykysnutí nastavíme rúru na 180st. a pečieme asi 25 minút. Po upečení posypeme ešte škoricou a polejeme sirupom Agáve.

Slimáková torta je pripravovaná z tých najkvalitnejších, zdravých surovín. Vhodná ku kávičke alebo keď čakáš návštevu. 

Počet porcií: 2x tortová forma s priemerom 20 cm.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.