Torta zo škoricových slimákov

28.04.2020

Potrebuješ:

  • 1 hrnček rastlinného mlieka (ja som použila ryžové),
  • 1/2 hrnčeka kokosového cukru,
  • 2 a 1/2 hrnčeka hladkej celozrnnej bio múky (ja som použila špaldovú),
  • 1 strúhané jablko,
  • šťava z 1/2 citrónu,
  • 2ČL prášku do pečiva,
  • 1/2 sáčku sušeného droždia,
  • soľ.

plnka:

  • 2PL kokosový cukor,
  • 2ČL mletá škorica,
  • 1 jablko,
  • 3PL maslo Ghee,
  • 1 vajíčko na potretie

posypanie:

  • 1ČL škorice,
  • 1PL Agáve.

Postup:

Mlieko, droždie, jablko na mesiačiky, cukor, citrón a soľ som vymixovala do kompaktnej tekutiny. V miske si preosejeme múku a prášok do pečiva a postupne vpracujeme vymixovanú mokrú zmes. Miesime asi 5 minút. Necháme na teplom mieste kysnúť vyše 30 minút.

Kým cesto kysne olúpeme 1 jablko, nastrúhame na kocky a dáme ho ohriať. Keď zmäkne, vymixueme ho na jablkové pyré. Po vykysnutí cesta si pomúčime poriadne pracovnú plochu a vyvaľkáme obdĺžnik o hrúbke asi 3 - 4 mm. Cesto potrieme najprv maslom Ghee, potom jablkovým pyré, posypeme mletou škoricou a kokosovým cukrom. Cesto pomaly rolujeme do rolády.

Roládu nakrájame na kúsky hrubé asi 1,5 - 2 cm. Tortovú formu jemne vymažeme maslom Ghee a naukladáme do nej nakrájané slimáčiky. Dáme na teplé miesto a necháme kysnúť ďalších 30 minút.

Po vykysnutí nastavíme rúru na 180st. a pečieme asi 25 minút. Po upečení posypeme ešte škoricou a polejeme sirupom Agáve.

Slimáková torta je pripravovaná z tých najkvalitnejších, zdravých surovín. Vhodná ku kávičke alebo keď čakáš návštevu. 

Počet porcií: 2x tortová forma s priemerom 20 cm.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky