Torta zo škoricových slimákov
Potrebuješ:
- 1 hrnček rastlinného mlieka (ja som použila ryžové),
- 1/2 hrnčeka kokosového cukru,
- 2 a 1/2 hrnčeka hladkej celozrnnej bio múky (ja som použila špaldovú),
- 1 strúhané jablko,
- šťava z 1/2 citrónu,
- 2ČL prášku do pečiva,
- 1/2 sáčku sušeného droždia,
- soľ.
plnka:
- 2PL kokosový cukor,
- 2ČL mletá škorica,
- 1 jablko,
- 3PL maslo Ghee,
- 1 vajíčko na potretie
posypanie:
- 1ČL škorice,
- 1PL Agáve.
Postup:
Mlieko, droždie, jablko na mesiačiky, cukor, citrón a soľ som vymixovala do kompaktnej tekutiny. V miske si preosejeme múku a prášok do pečiva a postupne vpracujeme vymixovanú mokrú zmes. Miesime asi 5 minút. Necháme na teplom mieste kysnúť vyše 30 minút.
Kým cesto kysne olúpeme 1 jablko, nastrúhame na kocky a dáme ho ohriať. Keď zmäkne, vymixueme ho na jablkové pyré. Po vykysnutí cesta si pomúčime poriadne pracovnú plochu a vyvaľkáme obdĺžnik o hrúbke asi 3 - 4 mm. Cesto potrieme najprv maslom Ghee, potom jablkovým pyré, posypeme mletou škoricou a kokosovým cukrom. Cesto pomaly rolujeme do rolády.
Roládu nakrájame na kúsky hrubé asi 1,5 - 2 cm. Tortovú formu jemne vymažeme maslom Ghee a naukladáme do nej nakrájané slimáčiky. Dáme na teplé miesto a necháme kysnúť ďalších 30 minút.
Po vykysnutí nastavíme rúru na 180st. a pečieme asi 25 minút. Po upečení posypeme ešte škoricou a polejeme sirupom Agáve.
Slimáková torta je pripravovaná z tých najkvalitnejších, zdravých surovín. Vhodná ku kávičke alebo keď čakáš návštevu.
Počet porcií: 2x tortová forma s priemerom 20 cm.
