Sumec so špargľou a holandskou omáčkou na grile

19.12.2019

Ingrediencie (2 porcie):

1 a 3/4 šálky (300 g) sumec, 2 šálky (400 g) špargľa, 3 ks vaječný žĺtok, čierne korenie, soľ, maslo, 1 ČL citrónovej šťavy

Príprava:

Špargľu očistíme, ošúpeme a zbavíme tvrdých koncov. Potom ju uvaríme vo vriacej osolenej vode. Pred servírovaním ju na utierke osušíme. 

Sumca osolíme, okoreníme a ugrilujeme na panvici.

Na platňu dáme hrniec s vodou. Hore hlbšiu misku, ideálne antikorovú. Voda v hrnci nesmie byť príliš vysoko, nemala by sa dotýkať dna misky. Začneme zohrievať, voda nesmie vrieť, musí byť len veľmi horúca.

Do misky dáme žĺtky a miešame ich malou metličkou. Pridáme po častiach maslo a miešame, až omáčka zhustne. Keď má dostatočnú hustotu, vypneme platňu a ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Ihneď podávame, neohrievame. 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.