Sumec so špargľou a holandskou omáčkou na grile
Ingrediencie (2 porcie):
1 a 3/4 šálky (300 g) sumec, 2 šálky (400 g) špargľa, 3 ks vaječný žĺtok, čierne korenie, soľ, maslo, 1 ČL citrónovej šťavy
Príprava:
Špargľu očistíme, ošúpeme a zbavíme tvrdých koncov. Potom ju uvaríme vo vriacej osolenej vode. Pred servírovaním ju na utierke osušíme.
Sumca osolíme, okoreníme a ugrilujeme na panvici.
Na platňu dáme hrniec s vodou. Hore hlbšiu misku, ideálne antikorovú. Voda v hrnci nesmie byť príliš vysoko, nemala by sa dotýkať dna misky. Začneme zohrievať, voda nesmie vrieť, musí byť len veľmi horúca.
Do misky dáme žĺtky a miešame ich malou metličkou. Pridáme po častiach maslo a miešame, až omáčka zhustne. Keď má dostatočnú hustotu, vypneme platňu a ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Ihneď podávame, neohrievame.
