Španielske vtáčiky

28.04.2020

Na 3 porcie potrebuješ:

  • 3 celé kuracie prsia (cca 500 g),
  • morskú/himalájsku soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • sladkú červenú papriku,
  • horčicu (cca 3 lyžičky),
  • 2 vajíčka,
  • 2 kyslé uhorky,
  • 1/2 červenej papriky (cca 50 g),
  • 6 plátkov kvalitnej morčacej šunky (cca 100 g),
  • 100 ml olivového oleja,
  • 500 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru,
  • 20 g kvalitného masla.

Postup:

Kuracie prsia pozdĺžne prerežeme na polovicu a naklepeme na tenké plátky. Tie osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Vajíčka uvaríme na tvrdo, uhorky a papriku nakrájame na pásiky. Na každý plátok mäsa uložíme plátok šunky a na kraj pridáme štvrtinu vajíčka, pásik uhorky a pásik papriky. Vajíčko môžeme ešte osoliť. Mäso stočíme do rolky a buď upevníme špáradlami alebo niťou. Vo väčšej panvici zohrejeme olivový olej a "vtáčiky" opražíme z každej strany. Potom ich zalejeme vývarom, zakryjeme pokrievkou a dáme dusiť do rúry vyhriatej na 180 °C na 30 minút. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho bokom, výpek precedíme cez sitko, vrátime na sporák, pridáme doň maslo a zredukujeme ho na jemnú omáčku.

Vtáčiky podávame s ryžou, poliate omáčkou.


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.