Špagety s pestom z medvedieho cesnaku a cuketou

17.05.2020
Na 2 porcie potrebujeme:
  • 250 g špagiet,
  • 1 menšia cuketa,
  • hrsť medvedieho cesnaku,
  • 3 PL olivového oleja,
  • hrsť orieškov (píniové alebo kešu),
  • 1 PL parmezánu,
  • korenie,
  • soľ.

Postup:

1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

2. Pripravíme si čerstvé pesto. Medvedí cesnak umyjeme a dáme do mixéra. Rozmixujeme ho na požadovanú konzistenciu spolu s opečenými píniovými orechmi alebo kešu, olivovým olejom, parmezánom a soľou podľa chuti.

3. Cuketu spracujeme škrabkou na plátky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.

4. Uvarené špagety zmiešame s pripraveným pestom z medvedieho cesnaku. Servírujeme na tanier a dozdobíme pripravenou cuketou.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky