Špagety s pestom z medvedieho cesnaku a cuketou
17.05.2020
Na 2 porcie potrebujeme:
- 250 g špagiet,
- 1 menšia cuketa,
- hrsť medvedieho cesnaku,
- 3 PL olivového oleja,
- hrsť orieškov (píniové alebo kešu),
- 1 PL parmezánu,
- korenie,
- soľ.
Postup:
1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
2. Pripravíme si čerstvé pesto. Medvedí cesnak umyjeme a dáme do mixéra. Rozmixujeme ho na požadovanú konzistenciu spolu s opečenými píniovými orechmi alebo kešu, olivovým olejom, parmezánom a soľou podľa chuti.
3. Cuketu spracujeme škrabkou na plátky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
4. Uvarené špagety zmiešame s pripraveným pestom z medvedieho cesnaku. Servírujeme na tanier a dozdobíme pripravenou cuketou.
