Ryžové rezance s arašidmi
- 150 g ryžových rezancov,
- 50 g nesolených arašidov,
- 4 PL sezamového oleja z pražených semiačok,
- 2 PL kokosového oleja,
- 3 PL sójovej omáčky shoya,
- 4 ks mrkvy,
- 4 vajcia,
- 1 pór,
- ½ ľadového šalátu.
Postup:
Najprv si namočíme rezance do studenej vody. Na panvici si zahrejeme kokosový a sezamový olej. Mrkvu si pokrájame na tenké pásiky, pór na krúžky a šalát na drobné kúsky.
Začneme pražiť mrkvu, potom pór a ako posledný pridáme šalát. Každú surovinu opražíme zhruba minútu. Nakoniec pridáme arašidy a sójovú omáčku.
K zeleninovej zmesi pridáme scedené rezance (nemusíme ich variť) a všetko dobre premiešame. Závisí to od toho, aké rezance si kúpite. Ak sú veľkosti XL, je potrebné podusiť ich dlhšie. Ak sú v klasickej veľkosti, stačí ich na panvici podusiť zhruba minútu.
Na sezamovom oleji si urobíme omeletu z vajíčok. Nakrájame ich na tenké pásiky a pridáme k rezancom.
