Praženica s údeným lososom
19.05.2020
Na 2 porcie potrebujeme:
- 100 g údený losos,
- 4 ks vajce,
- 1 PL mlieko,
- podľa chuti soľ, mleté čierne korenie,
- 1 KL maslo,
- 1 hrsť petržlenová vňať alebo pažítka.
Postup:
Plátky lososa nakrájame na menšie kúsky (2 x 1 cm).
Vajíčka si rozklepneme do misky a pridáme kvapku mlieka, soľ a korenie podľa chuti. Spolu vyšľaháme.
Na panvici, na strednom plameni si zahrejeme lyžičku masla, pridáme vajíčka a za občasného miešania pripravíme vláčnu praženicu.
Panvicu odstavíme z plameňa a do horúcej praženice primiešame kúsky údeného lososa spolu s nasekanou bylinkou. Premiešame, aby sa ryba trochu prehriala.
Praženicu servírujeme na ohriankované pečivo a dozdobíme zvyškom nasekanej vňate alebo pažítky.
