Pikantné cuketové rezance s kuracími prsiami
Ingrediencie:
1 menšia umytá cuketa, 1 ks kuracích pŕs očistených a nakrájaných na malé kocky, 1 PL sezamových semienok, 2 PL gréckeho jogurtu, 1 strúčik cesnaku, mleté chilli, čierne korenie, olivový olej, soľ
Príprava:
Cuketu zľahka zbavíme šupky a pomocou škrabky na zemiaky pozdĺžne tvoríme rezance, ktoré dáme do misky a odložíme na chvíľu bokom. Potom si na sucho a pekne dohneda opečieme sezam na panvici, aby jeho chuť a vôňa boli výraznejšie. Pripravíme si rýchly dresing - v malej miske zmiešame grécky jogurt, cesnak, korenie a soľ. Kuracie mäso osolíme, posypeme mletým chilli, opečieme na rozohriatom olivovom oleji a dáme tiež bokom. Ako posledné prídu na rad cuketové rezance, ktoré asi 5 - 8 minút opekáme na tej istej panvici kde bolo mäso. Potom ich dáme do misky spolu s mäsom, polejeme dresingom a opatrne premiešame. Na tanieri ich posypeme opečeným sezamom a ešte trochou chilli.
