Dyňový kečup
18.12.2019
Ingrediencie:
- 800 g Hokkaido,
- 500 g rajčín,
- 300 g cibule,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 1 ks zázvoru, 3 cm,
- 2 lyžičky kari,- 1 lyžička chilli,
- 2 lyžičky soli,
- 100 ml bieleho vínneho octu,
- 100 ml vody.
Z umytej dyne odstránime semienka a dyňu nakrájame na kocky. Umyté rajčiny nakrájame na štvrťky, olúpanú cibuľu, cesnak a zázvor nakrájame na plátky. Dáme všetko do hrnca, pridáme ocot, 100 ml vody a za občasného miešania varíme 45 minút. Uvarenú dyňu rozmixujeme, pridáme chilli, cukor, soľ, kari a varíme ešte kým sa nerozpustí celý cukor. Dámedo zaváraninových pohárov, uzatvoríme a otočíme dnom nahor.
