Brownies cheesecake s čerešňami
26.05.2020
- Na brownie vrstvu:
- 1/2 hrnčeka celozrnnej špaldovej múky,
- 5 PL kakaa/karobu,
- 1/2 hrnčeka jablkového pyré,
- 1/2 hrnčeka medu,
- 2 vajcia,
- 1 PL kokosového oleja,
- štipka prášku do pečiva,
- štipka morskej soli.
- Na cheesecake vrstvu:
- 250g gréckeho jogurtu,
- 5 PL jemného tvarohu,
- 2 PL medu/xylitolu,
- 1 vajce,
- 100g čerešní (prípadne iné ovocie),
- 1 PL kúskov tmavej čokolády.
- V miske si zmiešame celozrnnú múku s kakaom, práškom do pečiva a štipkou soli.
- Do sypkých ingrediencií následne zamiešame med, jablkové pyré, vajcia a roztopený kokosový olej.
- Vzniknuté cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej formy (s rozmerom zhruba 20x20cm) a dáme piecť na 10 minút na 180 stupňov.
- Zatiaľ si v druhej miske pripravíme cheesecake polevu rozmiešaním jogurtu, jemného tvarohu, medu alebo iného sladidla a vajíčka dohromady.
- Po 10 minútach pečenia brownie vyberieme, vylejeme naňho pripravenú cheesecake polevu a posypeme vykôstkovanými a na polovicu nakrájanými čerešňami.
- Na záver cheesecake vrstvu posypeme tmavými čokoládovými kúskami a dáme piecť na ďalších 20-25 minút na 180 stupňoch.
- Po dopečení necháme koláč vychladnúť a presunieme ho do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby poriadne stuhol.
