Bábovka

17.05.2020
Potrebujeme:
  • 230 g špaldovej múky (dala som pol na pol bielej a celozrnnej),
  • 60 g rozpustenej horkej čokolády,
  • 80 g rastlinného oleja,
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny,
  • 2 lyžičky vínneho alebo jablkového octu, alebo citrónovej šťavy,
  • 150 g trstinového alebo kokosového cukru (môžete znížiť aj množstvo cukru a pridať banán),
  • 1 vanilkový cukor,
  • 160 - 170 ml rastlinného mlieka,
  • do cesta môžete pridať aj rozmixovanú cukinu (asi 10 cm menšej cukiny).

Postup:

Sypké suroviny navážime, pridáme mokré, dobre zamiešame - okrem čokolády, ak chceme mať dvojfarebné cesto. Alebo ju môžeme pridať do celého cesta - bábovka bude čisto čokoládová. Pre čokoholikov odporúčam poliať ešte čokoládovou polevou - kokosový olej, kakao, cukor.

Cesto dáme do vymastenej bábovkovej formy a pečieme minimálne 30 minút na 180 stupňov v predhriatej rúre. To, či je bábovka naozaj dobre upečená, zistíte špajdľou zapichnutou do cesta. Ak je suchá, bábovka je hotová.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky