Avokádovo - hrášková nátierka

04.05.2020

Na 4 porcie potrebuješ:

1/2 šálky sterilizovaného hrášku, 1 avokádo olúpané a nakrájané na kocky, šťava z 1/2 limetky, 2 ČL extra panenského olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, 1 celozrnná bageta, 50 g kozieho syra, 4 PL jemného nízkotučného tvarohu, soľ a mleté čierne korenie, 1 lyžička čili vločiek (nemusí byť), 20 g čerstvej petržlenovej vňate.

Postup:

Do misky daj hrášok, avokádo, šťavu z limetky, štipku soli, mleté čierne korenie a všetko spolu rozpuč dohladka vidličkou. Pridaj tvaroh, syr, čili vločky a vymiešaj do hladkej konzistencie. Bagetu nakrájaj šikmo na dlhšie krúžky a opeč 2 minúty z každej strany na panvici s olivovým olejom. Ešte teplé bagetky potri cesnakom a daj na tanier. Na takto pripravené pečivo natri nátierku a dozdob plátkami čerstvej petržlenovej vňate.


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky